TCM INSTITUT - vzdělávání v tradiční čínské medicíně

Potraviny horké

Horké potraviny - když se setkáme v tradiční čínské medicíně s pojmem horké potraviny, nejedná se o potraviny s vysokou teplotou, nýbrž potraviny s horkou povahou.

Obecně lze říci, že horké potraviny zahřívají a posilují jang v těle, proto je vhodné je jíst zejména ve studeném ročním období, kdy je důležité chránit tělo před bioklimatickým chladem. Zde je třeba dát si pozor na to, abychom je nekonzumovali než vyjdeme ven, ale naopak jsou velmi vhodné poté, co jsme venku prochladli, neboť tím můžeme zabránit proniknutí chladu dovnitř organismu.
Avšak pokud je konzumace horkých potravin nadměrná nebo dlouhodobá, dostane se tělo velice rychle do stavu nadbytku jangu, z čehož plyne nebezpečí "vysychání šťáv" a nedostatečnosti jinové energie.

K horkým potravinám patří například:

Zpět na seznam
TCM Institut

TCM BOHEMIA, Národní 11, 110 00 Praha 1
T: 230 234 906, M: 604 203 221
E: seminare@tcminstitut.cz




CHCI ZASÍLAT NEWSLETTER

Příjmení

Jméno

E-mail



Studentské stránky

VSTOUPIT

E-learningový portál

VSTOUPIT

Aplikace YAO WANG pro terapeuty TCM

VSTOUPIT