Třešně jsou vynikajícím ovocem. Z pohledu tradiční čínské medicíny jsou teplé povahy a sladké chuti. Vstupují do dráhy Sleziny, Plic, Srdce a Ledvin. Umí doplnit Qi, vyživit krev, rodit tekutiny a vyhnat větrnou horkost. Budou pomáhat s bolestmi v krku z horkosti a u slabostí z nedostatku Qi a krve.
Úplně nejraději je máme jen tak, nebo v této bublanině. A co se nesní, v mrazáku v zimě jako když najdeš .-)
Tato bublanina je z méně tradičních mouk, snad Vám bude chutnat tak, jako nám. Užijte si třešňové dobroty!
Suroviny:
Postup
Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem, případně moukou. A zapneme troubu na 200 C, aby se stihla nahřát.
Do větší mísy vyklepneme celá vejce, přidáme zvolený typ sladidla, vanilkový cukr a olej. Vše důkladně vyšleháme (ručně či v mixéru dle osobních a časových preferencí). Postupně začneme přidávat mouku promísenou s kypřících práškem a špetkou soli. Pokud je těsto moc husté, zředíme jej mlékem. Do formy vlijeme těsto a navršíme třešně. Ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme dle výšky těsta obvykle mezi 20-30min. Přejeme dobrou chuť!